Bright and Blue Legal

Ons verhaal

Bright & Blue Legal is een jong, vernieuwend advocatenkantoor met de nodige ervaring op het gebied van arbeidsrecht, pensioenrecht, sociale zekerheid, zeden- en letselschade. Het kantoor breekt met de traditionele aanpak in de advocatuur en heeft een eigentijdse en praktische insteek. Geen ellenlange adviezen, maar een laagdrempelige en no-nonsense aanpak.

Naast het beoefenen van de advocatenpraktijk, adviseert Renée ook op het gebied van HRM en interim personeelsmanagement. Sinds 2019 kun je bij haar daarnaast terecht voor gecertificeerde intervisiebegeleiding.

Een allesomvattend advies is belangrijk, daarom werkt Bright & Blue Legal samen met een aantal specialisten op aanpalende gebieden. Bijvoorbeeld medische adviseurs, belastingspecialisten, financiële specialisten en technische pensioenspecialisten, maar uiteraard ook met advocaten werkzaam in het ondernemings- vennootschaps- en huurrecht. De continuïteit in ons kantoor en onze zaken vinden we belangrijk, daarom is er tevens, indien nodig, voorzien in waarneming door vaste ervaren professionals met een vergelijkbare aanpak.

Zowel werkgevers, spelers op de pensioenmarkt, ondernemingsraden, advocatenkantoren als particulieren zijn bij Bright & Blue Legal van harte welkom. Intervisiebegeleiding verzorgen wij in verschillende sectoren.

Het kantoor werkt op basis van een vooraf afgesproken uurtarief en ook een fixed fee of een abonnement is vaak mogelijk. Daarnaast werken wij voor minder vermogenden op basis van High Trust samen met de Raad voor de Rechtsbijstand. Dat betekent dat wij jouw zaak dan op toevoegingsbasis kunnen behandelen. Natuurlijk kan dat alleen als je ook voor een toevoeging in aanmerking komt. Klik hier voor de voorwaarden. Je mag ons natuurlijk ook altijd bellen. Kom je in aanmerking? Dan ben je voor onze werkzaamheden een eigen bijdrage verschuldigd. De hoogte van deze eigen bijdrage vind je hier.

Wij maken je wegwijs

Bright & Blue Legal maakt je wegwijs in het doolhof van arbeidsrecht, pensioenen, sociale zekerheid, zeden- en letselschade; transparant, verhelderend op een persoonlijke en eigentijdse manier.

mr. Renée Joosten CPL

De persoon achter Bright & Blue Legal: een voorliefde voor het arbeidsrecht en een passie voor pensioenadvocatuur. Dit gecombineerd met een gezonde dosis eigengereidheid en boerenverstand. Tel daarbij op een Pietje Precies met voldoende oog voor de praktische oplossing en betrokken bij klant en dossier, en je hebt een beeld van wie ik ben. Ik ben inmiddels naast advocaat arbeidsrecht en sociale zekerheid ook gecertificeerd pensioenadvocaat (en tevens lid van de Vereniging van Pensioenjuristen) en gecertificeerd intervisiebegeleider. Deze combinatie maakt mij uniek in de markt.

Ik heb als advocaat ruim tien jaar ervaring opgedaan op een van de grootste advocatenkantoren en adviesorganisaties van Zuid Nederland. Ik ontwikkelde er mijn passie voor het vak. Vond er een geweldige leerschool. Dat zeker ook door de samenwerking met financiële experts. Super leerzaam dus en erg leuk. Maar ik wilde uiteindelijk meer en ik wilde het vooral ook anders. Ik merkte dat ik niet paste in de sfeer en setting van een groot kantoor. Ik wilde geen traditionele advocatuur of hokjes-denken, maar op een laagdrempelige manier efficiënt en gespecialiseerd werken voor mijn klanten. Dat past bij wie ik echt ben: sensitief, empathisch en betrokken.

Mijn eigen ding doen, zelf bepalen wat service is en hoe ik mijn klanten tevreden stel. Daarom opende ik op 17 oktober 2016 de deuren van mijn eigen advocatenkantoor. Op 01 juli 2019 sloot Sandra Beckx zich aan bij Bright & Blue Legal. Met haar komst openden wij de deuren van onze vestiging in Roooms Roermond. Hoewel ik de persoon achter Bright & Blue Legal ben, vind je bij Sandra een zelfde mentaliteit en werkwijze.

Renée Joosten heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Arbeidsrecht

– Collectief ontslag
– Internationaal arbeidsrecht
– Medezeggenschap
– Pensioenen

Sociaal-zekerheidsrecht

-Internationaal (arbeids)recht
-Volksverzekeringen
-Werknemersverzekeringen

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

“Als raken verbinden wordt, volgt delen vanzelf”

 

mr. Sandra Beckx

Met ingang van 1 juli 2019 heeft Sandra Beckx de overstap gemaakt naar Bright & Blue Legal.

Al lange tijd sta ik cliënten bij in letselschadezaken of in procedures tegen het UWV. Dat is mij op het lijf geschreven, want juist het ontzorgen van mijn cliënten vind ik één van de leukste aspecten van mijn vak.

Ik ben laagdrempelig, open en ik geloof in een duurzame oplossing van een zaak. Mensen kunnen dan ook weer vertrouwen in de toekomst krijgen. Juist doordat ik zowel letselschadespecialist als specialist op het gebied van Sociale Zekerheid ben, kan ik mijn cliënten zelf bijstaan in procedures tegen het UWV. Alles in één hand dus. Dat geeft rust voor mijn cliënten.

Het is voor mij altijd een voor de hand liggende keuze geweest, om in letselschadezaken alleen voor slachtoffers op te treden. En deze cliënten zelf bij te staan in hun procedure(s) tegen het UWV of de Gemeente. Zij voeren namelijk een ongelijke strijd tegen een professionele partij, die over meer kennis, ervaring en middelen beschikt om de eigen belangen te beschermen.

Ik streef er daarbij naar om iedere zaak in goed overleg op te lossen. Als dat niet lukt, ben ik vasthoudend. Met mijn proceservaring weet ik welke wegen dan bewandeld moeten worden.

Ik ben lid van de specialistenvereniging voor Letselschadeadvocaten, de LSA. Het motto van deze vereniging, `Lijden of Leiden, de letselschadeadvocaat wijst u de weg` is mij op het lijf geschreven. Ik leid je graag!

Sandra Beckx heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Letselschaderecht

– Civielrechtelijke zaken
– Slachtofferzaken

Sociaal-zekerheidsrecht

– Sociale voorzieningen
– Volksverzekeringen
– Werknemersverzekeringen

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Arbeidsrecht

Voor werknemers & werkgevers, Bright & Blue Legal kan je helpen om orde op zaken te stellen.

Conflictsituatie in het arbeidsrecht? Wij helpen je navigeren

Voor werknemers

Werk, en daarmee arbeidsrecht, is voor (bijna) iedereen een belangrijk aspect van het dagelijks leven. Als je problemen hebt of dreigt te krijgen met je werkgever, dan kan dat een flinke impact op je hebben. Zowel fysiek als in financiële zin. Hoe groot die impact precies is, zie je vaak pas achteraf. Dat is jammer. Alle wetten en regels maken het er ook niet makkelijker op om door de bomen het bos te blijven zien. Bright & Blue Legal kan je daarin bijstaan.

Of het nu gaat om advies ter voorkoming van een geschil, het in kaart brengen van jouw rechten en plichten of bijstand bij een geschil, Bright & Blue Legal is er voor jou! Ook als je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand of als je verzekerd bent voor rechtsbijstand, kun je bij Bright & Blue Legal terecht.

Voor werkgevers

Jouw personeel is een belangrijke pijler van jouw bedrijf. Of je nu een kleine zelfstandige bent of een (middel)groot MKB-bedrijf, je zult het Nederlandse arbeidsrecht waarschijnlijk zien als lastig, duur en vooral oneerlijk. De wet is helaas zoals hij is. Maar Bright & Blue Legal kan je wel helpen om orde op zaken te stellen. Als je zorgt dat je alle mogelijkheden optimaal benut en personeelsdossiers op orde hebt, heb je de grootste kans op een goede uitkomst. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Mocht je toch in een conflictsituatie terechtkomen met of rondom een van je medewerkers, dan helpt Bright & Blue Legal je. Wij navigeren je moeiteloos door de wirwar van wetgeving en regels. Samen op weg naar een oplossing die bij jullie past.

Pensioenrecht

Op een eenvoudige, heldere wijze wegwijs in de wereld van pensioenen, Bright & Blue Legal helpt. Zowel voor juridisch advies als voor juridische procedures.

Voor bijna iedereen van belang…

Pensioen is best ingewikkeld. Misschien daarom houden veel mensen alles wat met pensioen te maken heeft een beetje op een afstand. De kans is groot, dat jij er ook liever niet mee bezig bent. En toch is pensioen voor bijna iedereen van belang. Voor jong en oud. Of je nu werkgever, werknemer, ondernemingsraad, slaper of gepensioneerde bent. Ook als je overweegt te scheiden speelt pensioen een rol. Soms kan pensioen zelfs een handige uitkomst bieden, bijvoorbeeld bij ontslagen in een geval waar het afspiegelingsbeginsel ongelukkig uitpakt.

Pensioenstelsel

Het Nederlandse pensioenlandschap is voortdurend in beweging. In 2018 is de pensioenrichtleeftijd weer verhoogd. Deze is nu 68. Recent is er een nieuw pensioenakkoord gesloten, waardoor het Nederlandse pensioenstelsel binnen enkele jaren volledig op de schop gaat. Ook de wetgeving rondom pensioen en echtscheidingen gaat ingrijpend wijzigen. Wat betekent dat voor jou? Bright & Blue Legal maakt je op een eenvoudige, heldere wijze wegwijs in de wereld van pensioenen. Zowel voor juridisch advies als voor juridische procedures is Bright & Blue Legal de juiste keuze. Het kantoor heeft geen eigen Wft-vergunning, maar onderhoudt nauwe banden met partijen die wel over deze vergunning beschikken. Ben je op zoek naar een specifieke pensioenregeling, dan kan Bright & Blue Legal je doorverwijzen naar de juiste partij en kunnen wij samen zorgen dat alle juridische documenten netjes op orde zijn.

Wie kan bij ons terecht?

Niet alleen werkgevers, werknemers en gepensioneerden kunnen bij Bright & Blue Legal terecht. Ook andere spelers op de pensioenmarkt zijn bij Bright & Blue Legal van harte welkom. Renée staat als pensioenadvocaat ook regelmatig bijvoorbeeld pensioenadviseurs, advocaten, belastingadviseurs, boekhouders en accountants bij in geval van vermeende beroepsfouten rondom pensioen(advies). Dat doen we altijd in overleg met de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar. En we werken daarbij nauw samen met financiële experts zoals fiscaal pensioenjuristen en actuarissen. Een ander van Renée’s successen, dat het vermelden waard is, betreft de overwinning op het Bedrijfstakpensioenfonds Bouw. Dit was in een zaak van een DGA die ten onrechte niet werd toegelaten tot deelname aan het pensioenfonds omdat de aanmeldtermijn was verstreken (PJ 2016/1, RAR 2016/25, NJ 2015/456 en RvdW 2015/1205). De Hoge Raad volgende de lijn zoals door Renée betoogd bij het Gerechtshof.

Sociale zekerheid

doortastend en eerlijk; wij gaan voor jou de strijd aan als jij niet krijgt waar je recht op hebt.

Problemen met je uitkering? Wij zijn er voor je.

Nederland heeft een groot sociaal vangnet. Deze sociale zekerheid is bedoeld voor mensen die blijvend of tijdelijk niet in hun eigen inkomen kunnen voorzien. Of voor mensen waarvan wij vinden dat ze dat niet meer hoeven. Zo zijn er uitkeringen bij werkloosheid, uitkeringen bij ziekte en bij invaliditeit. Maar ook de AOW-uitkering na pensionering behoort tot het sociale vangnet. Helaas ervaren veel mensen problemen met uitkeringen.

Als je even geen werk hebt, of je kunt niet werken, dan zit je vaak al in een lastige situatie. Je hebt veel aan je hoofd, veel onzekerheden en je zit vast met veel vragen. Als het dan ook nog niet helemaal goed gaat bij het aanvragen of toekennen van je uitkering, dan kun je vast wel wat hulp gebruiken. Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Problemen met uitkeringen vreten aan je. Wij vinden het belangrijk om jou te ontzorgen in jouw juridische strijd tegen de overheid. Zodat jij je kunt richten op dat wat echt belangrijk is: zorgen dat je weer werk vindt of zorgen dat je weer zo veel als mogelijk herstelt. Wij hebben een ruime ervaring op het gebied van werkloosheidszaken (WW en Wet werk en bijstand), arbeidsongeschiktheidszaken (WAO, WIA en Wajong) en pensioenzaken (AOW, Algemene Nabestaandenwet).

Ben je bang dat je door bezwaar of beroep (nog) minder uitkering krijgt? Dan kunnen we je geruststellen. Jouw uitkering mag door bezwaar of beroep niet lager worden vastgesteld dan daarvoor. Verlies je de zaak? Dan ben je buiten de kosten voor onze bijstand geen verdere proceskostenveroordeling verschuldigd. Zo weet je dus vooraf precies waar je aan toe bent.

De kosten van onze bijstand bestaan uit advocaatkosten (op basis van toevoeging, uurtarief of vaste prijs, afhankelijk van jouw situatie en onze afspraak), het griffierecht in beroep en hoger beroep.

Slachtofferrecht & Letselschade

LIJDEN OF LEIDEN, BRIGHT & BLUE LEGAL WIJST JE DE WEG

ALS LEVEN OVERLEVEN WORDT

Slachtoffers van zedendelicten 

Als je slachtoffer wordt van een zedenmisdrijf beland je in een nachtmerrie. Waarschijnlijk worstel je met verdriet en pijn, misschien ook met angst of zelfs met schaamte of met onbegrip uit jouw omgeving. Er is jou een onbeschrijfelijk leed aangedaan. De impact die een zedenmisdrijf op jouw leven heeft, kunnen wij niet wegnemen. Wel kunnen wij je helpen om een (financiële) compensatie en genoegdoening te krijgen. Dat doen we door ons te voegen in het strafproces waarin de dader wordt berecht. Vanzelfsprekend doen we dat op een persoonlijke, laagdrempelige en vooral discrete manier. Vind je het lastig om de situatie telefonisch of tijdens een intake bespreekbaar te maken? Je mag ook altijd vrijblijvend een e-mail sturen aan sandra@brightandblue.nl. Onze bijstand kost jou verder niets. 

Letselschade 

Een ongeval kan je leven in één klap behoorlijk op z’n kop zetten. Zeker als je slachtoffer wordt van letselschade. Er komt veel op je af: je zit met vaak met een enorme onoverzichtelijke papierwinkel, je belandt in een medische molen en tot overmaat van ramp kun je (tijdelijk of blijvend) niet werken. Klinkt dat herkenbaar? Dan herken je waarschijnlijk ook het feit dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je staat vooral op standje overleven.  

Als iemand anders verantwoordelijk is voor hetgeen jou overkomen is, maar zeker ook vaak als dit niet het geval is, heb je recht op vergoeding van (een deel) van de schade die je geleden hebt en lijdt. We noemen dat letselschadevergoeding. Daarnaast heb je wellicht ook nog recht op smartengeld voor de niet-materiële schade die je lijdt en misschien nog gaat lijden. 

Binnen Bright & Blue Legal is Sandra als letselschade advocaat verbonden aan de specialisatieverenging voor Letselschadeadvocaten. Zij heeft er haar passie van gemaakt jou te ontzorgen. En dat kan meestal zelfs gratis.  

Intervisie

“CHANGE IS INEVITABLE. GROWTH IS OPTIONAL.”

Samen opweg naar een betere versie van jezelf

Sinds kort ben je verplicht om deel te nemen aan een vorm van gestructureerde feedback. Lastig, zul je wellicht denken, want dit is de zoveelste taak op je to-do list. Hoe zou het zijn als deze intervisie voor advocaten behalve een verplicht nummertje ook echt waarde zou kunnen bieden voor jou?

Op basis van artikel 26 Advocatenwet ben je als advocaat verplicht om deel te nemen aan een vorm van gestructureerde feedback. Je weet dus al dat intervisie een zelfhulpmethode is waarbij je in een groep van ten minste drie en ten hoogste tien advocaten, probeert elkaar te helpen om een betere advocaat te worden.

Dit zijn de richtlijnen, maar hoe kunnen we dit nu maximaal inzetten in ons voordeel?

We gaan aan de slag in kleine, vertrouwde groepen advocaten. Geheimhouding is in deze groep vanzelfsprekend. Onder mijn leiding gaan jullie zelf aan de slag met thema’s en vraagstukken uit jullie dagelijkse praktijk. We bespreken geen vakinhoudelijke vragen, maar dilemma’s die gaan over jouw eigen functioneren, jouw praktijkvoering of de praktijkuitoefening. Bijvoorbeeld “Hoe ga ik om met cliënten die bovenmatig veel van mijn tijd opeisen? En (hoe) laat ik dat tot uitdrukking komen in mijn declaratie?” Of de vraag “Hoe zorg ik voor voldoende zichtbaarheid van mijn kantoor in de huidige 1,5 meter samenleving?”. Het zijn zomaar een aantal vragen die voorbij komen in sessies.

Wat nu echt de toegevoegde waarde is van intervisie?

De techniek die we gebruiken is op zelfreflectie gericht. Je gaat eerst zelf zoeken naar een oplossing, door middel van open vragen die de groep jou over jouw dilemma stelt. Pas daarna deelt de groep eigen inzichten in het dilemma.

Ben je geïnteresseerd?

Je kunt bij mij terecht als individuele advocaat als je nog een intervisiegroep zoekt, maar je kunt ook als groep bij mij terecht. Ik ben door de NOvA erkend als gecertificeerd intervisiebegeleider. Deelname aan een van mijn groepen intervisie voor advocaten verzekert je dus van de benodigde punten in het kader van de kwaliteitstoetsen. Moet je in 2020 nog punten halen? Wacht dan niet te lang want vol = vol.

Oh ja, en de kosten? € 25,- exclusief BTW per uur, inclusief certificaat.

Wil je meer informatie of wil je aanmelden? Stuur me een mailtje op renee@brightandblue.nl.

Contact

Vragen of advies nodig?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

Onze contactgegevens op een rij

Je kunt ons bereiken op onderstaande telefoonnummers en per e-mail. We kiezen bewust voor persoonlijk contact en werken niet met een telefoniste. We investeren graag in persoonlijke gesprekken, waarin we alle aandacht voor jou en jouw zaak hebben. Dat doen we voor al onze cliënten. Daarnaast zijn we soms buiten kantoor voor zittingen en afspraken. Daarom kan het zijn dat je ons niet meteen telefonisch te pakken krijgt. Spreek dan onze voicemail in. Je helpt ons zo sneller contact met jou te leggen. Heb je spoed? Laat dan zowel een bericht achter in onze voicemail als in de mailbox van de advocaat die jouw zaak in behandeling heeft.

Wij werken uitsluitend op afspraak.

Bright & Blue Legal

Vestiging Echt
mw. mr. Renée Joosten CPL

Olmstraat 74
6101 BT Echt

Tel: +31(0) 475 203 727
Mobiel: +31(0)6 206 273 82
E-mail: renee@brightandblue.nl

KVK mr. Renée Joosten CPL: 66965934

Vestiging Horn
mw.mr. Sandra Beckx

Gezondheidscentrum Honné
Van Horneplein 3
6085 CZ Horn

Postadres:
Postbus 927
6040 AX Roermond

Tel: +31(0) 475 203 727
Mobiel: +31(0)6 302 617 99
E-mail: sandra@brightandblue.nl

KVK mr. Sandra Beckx: 62013831

Ons kantoor in Horn beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Kom je met het openbaar vervoer? De bushalte aan de Beegderweg is op loopafstand van het Gezondheidscentrum.

 

Wat moet je meenemen?

Heb je een eerste afspraak op ons kantoor? Dan is het goed om te weten wat je allemaal moet meenemen.

Wij vragen je in ieder geval de volgende zaken mee te nemen:

– Een geldig identiteitsbewijs.
– Alle documenten die voor jouw zaak van belang kunnen zijn. Twijfel je over een document? Neem het mee, wij kijken samen of het document van belang is.
– Ben je verzekerd voor rechtsbijstand? Neem dan de polis en de polisvoorwaarden mee, zodat we samen kunnen bekijken of de zaak voor vergoeding door de verzekeraar in aanmerking komt.
– Maak voor het gesprek een lijstje met de vragen waarop je graag een antwoord wilt. Zo weet je zeker dat je niets vergeet.