mr. Renée Joosten CPL

De persoon achter Bright & Blue Legal: een voorliefde voor het arbeidsrecht en een passie voor pensioenadvocatuur. Dit gecombineerd met een gezonde dosis eigengereidheid en boerenverstand. Tel daarbij op een Pietje Precies met voldoende oog voor de praktische oplossing en betrokken bij klant en dossier, en je hebt een beeld van wie ik ben. Ik ben inmiddels naast advocaat arbeidsrecht en sociale zekerheid ook gecertificeerd pensioenadvocaat (en tevens lid van de Vereniging van Pensioenjuristen) en gecertificeerd intervisiebegeleider. Deze combinatie maakt mij uniek in de markt.

Ik heb als advocaat ruim tien jaar ervaring opgedaan op een van de grootste advocatenkantoren en adviesorganisaties van Zuid Nederland. Ik ontwikkelde er mijn passie voor het vak. Vond er een geweldige leerschool. Dat zeker ook door de samenwerking met financiële experts. Super leerzaam dus en erg leuk. Maar ik wilde uiteindelijk meer en ik wilde het vooral ook anders. Ik merkte dat ik niet paste in de sfeer en setting van een groot kantoor. Ik wilde geen traditionele advocatuur of hokjes-denken, maar op een laagdrempelige manier efficiënt en gespecialiseerd werken voor mijn klanten. Dat past bij wie ik echt ben: sensitief, empathisch en betrokken.

Mijn eigen ding doen, zelf bepalen wat service is en hoe ik mijn klanten tevreden stel. Daarom opende ik op 17 oktober 2016 de deuren van mijn eigen advocatenkantoor. Op 01 juli 2019 sloot Sandra Beckx zich aan bij Bright & Blue Legal. Met haar komst openden wij de deuren van onze vestiging in Roooms Roermond. Hoewel ik de persoon achter Bright & Blue Legal ben, vind je bij Sandra een zelfde mentaliteit en werkwijze.

Renée Joosten heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Arbeidsrecht

– Collectief ontslag
– Internationaal arbeidsrecht
– Medezeggenschap
– Pensioenen

Sociaal-zekerheidsrecht

-Internationaal (arbeids)recht
-Volksverzekeringen
-Werknemersverzekeringen

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.