Voor bijna iedereen van belang…

Pensioen is best ingewikkeld. Misschien daarom houden veel mensen alles wat met pensioen te maken heeft een beetje op een afstand. De kans is groot, dat jij er ook liever niet mee bezig bent. En toch is pensioen voor bijna iedereen van belang. Voor jong en oud. Of je nu werkgever, werknemer, ondernemingsraad, slaper of gepensioneerde bent. Ook als je overweegt te scheiden speelt pensioen een rol. Soms kan pensioen zelfs een handige uitkomst bieden, bijvoorbeeld bij ontslagen in een geval waar het afspiegelingsbeginsel ongelukkig uitpakt.

Pensioenstelsel

Het Nederlandse pensioenlandschap is voortdurend in beweging. In 2018 is de pensioenrichtleeftijd weer verhoogd. Deze is nu 68. Recent is er een nieuw pensioenakkoord gesloten, waardoor het Nederlandse pensioenstelsel binnen enkele jaren volledig op de schop gaat. Ook de wetgeving rondom pensioen en echtscheidingen gaat ingrijpend wijzigen. Wat betekent dat voor jou? Bright & Blue Legal maakt je op een eenvoudige, heldere wijze wegwijs in de wereld van pensioenen. Zowel voor juridisch advies als voor juridische procedures is Bright & Blue Legal de juiste keuze. Het kantoor heeft geen eigen Wft-vergunning, maar onderhoudt nauwe banden met partijen die wel over deze vergunning beschikken. Ben je op zoek naar een specifieke pensioenregeling, dan kan Bright & Blue Legal je doorverwijzen naar de juiste partij en kunnen wij samen zorgen dat alle juridische documenten netjes op orde zijn.

Wie kan bij ons terecht?

Niet alleen werkgevers, werknemers en gepensioneerden kunnen bij Bright & Blue Legal terecht. Ook andere spelers op de pensioenmarkt zijn bij Bright & Blue Legal van harte welkom. Renée staat als pensioenadvocaat ook regelmatig bijvoorbeeld pensioenadviseurs, advocaten, belastingadviseurs, boekhouders en accountants bij in geval van vermeende beroepsfouten rondom pensioen(advies). Dat doen we altijd in overleg met de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar. En we werken daarbij nauw samen met financiële experts zoals fiscaal pensioenjuristen en actuarissen. Een ander van Renée’s successen, dat het vermelden waard is, betreft de overwinning op het Bedrijfstakpensioenfonds Bouw. Dit was in een zaak van een DGA die ten onrechte niet werd toegelaten tot deelname aan het pensioenfonds omdat de aanmeldtermijn was verstreken (PJ 2016/1, RAR 2016/25, NJ 2015/456 en RvdW 2015/1205). De Hoge Raad volgende de lijn zoals door Renée betoogd bij het Gerechtshof.